3 yaşındaki oğlumla son yaptığımız seyahatten bahsetmek istiyorum. Hazır okullar tatil olacakken birilerinin işine yarar belki. Hele Ege Bölgesi’ndeyseniz ve kar hasreti çekiyorsanız. Burası Denizli kent ormanındaki teleferikle ulaşacağınız Bağbaşı Yaylası. İnternet siteleri var ve canlı yayınla mevcut kar durumuna göre seyahatinizi planlayabilirsiniz.

Çocuğum karda eğlensin , temiz hava alalım, tertemiz ahşap evlerde döküm sobanın başında ısınalım , birlikte kar helvası yapıp yiyelim ve bunlara büyük paralar ödemeyelim derseniz hiç kaçırmayın burayı. Hafta sonları yer bulmak zor oluyormuş bilginize. Biz hafta içi gittik. Oğlumla bana, annem, babam, yeğenim, arkadaşım ve oğlu eşlik ettiler. Benimki 3, yeğenim 8, arkadaşımın oğlu 12 yaşında ve hepsi bayıldı karlar içinde olmaya, karlar içinde uyumaya ve soba etrafında bir şeyler kurutmaya. 🙂 İşletme belediyeye ait, temiz ve oldukça uygun fiyatlı.

Kızak da kiralayabiliyorsunuz. Parkları oldukça keyifli. Yemekleri hiç fena değil, hatta kahvaltı baya iyiydi. Mesela benimki sıcak süt sevmese de çocuğunuza süt bile ısıtıp getiriyorlar. 🙂 Çocuğunuz ıslandı mı? Girsin hemen sıcacık sobada ısınsın , üzerini değiştirip tekrar başlasın oynamaya. Ben ve Deniz çok sevdik umarım siz de seversiniz ve şansınıza bolca kar olur. Bizim seyahatimizde sürekli kar yağdı. Deniz bizim bir kar küresinin içinde yaşadığımızı söyleyip durdu. Kar yağdıkça da “Anne, birileri küreyi sallıyor yine” diye eğlendi.

Bu seyahate çocuğunuzu da sizi de çok mutlu edecek bir şey daha ekleyebilirsiniz. Teleferikten yaklaşık yarım saatte ulaşacağınız Hierapolis Antik Kenti’ni ve Pamukkale’yi gezebilirsiniz. Ve hatta bizim yaptığımız gibi antik havuzda buz gibi havada 36 derece suda yüzüp keyif yapabilirsiniz. 🙂 Önce kar, sonra sıcacık bir havuz… Oğlum bayıldı, ben de bayıldım, bu seyahatte yanımızda olan herkes bayıldı. Antik havuzda yüzmek gerçekten çok güzel, mutlaka deneyin derim. Şimdiden iyi eğlenceler.
Yazı Sahibi: Zeynep Ekin Akcora
Instagram: ekinenverbiftekdeniz