Bebek Arabası Seçimi: En iyi Bebek Arabası Hangisi?

Bebek eşyaları arasında en büyük fiyat kalemlerinden biri kuşkusuz bebek arabası. Bebek arabası uzun süre kullanılabilecek bir ürün ve bebek alışverişinin en büyük kalemlerinden biri olduğu için fiyat performans olarak en iyisini seçmek önemli. Peki bebek arabası seçim yaparken nelere dikkat etmeli ve size en uygun bebek arabasını nasıl bulursunuz? İşte bu soruların cevabını yazının devamında bulabileceksiniz. Bebek arabası ve baston puset seçerken çok fazla araştırma yapmıştım ve burada yazacaklarımın sizin için gerçekten faydalı olacağına inanıyorum.

Bebek Arabası Seçimi

Bebek arabası seçimi

Unutmayın en pahalı bebek arabası en iyi bebek arabası demek değildir, sizin ihtiyaçlarınıza en uygun bebek arabası en iyisidir. Şimdi ihtiyaçlarınızı belirlerken hangi soruları sormak gerek, ne tür bebek arabaları var hep birlikte inceleyelim. Aşağıda bahsettiğim şartlara uyan bebek arabaları ve hayat kurtaran bebek arabası aksesuarlarını şuradan inceleyebilirsiniz.

Yenidoğan Bebek Alışverişi ve İhtiyaç Listesi

Bebek ve Çocuk için Oto Koltuğu Seçim Rehberi

Bebek arabası çeşitleri nelerdir?

Önce bebek arabası çeşitlerini öğrenip size uyan hangisiyse ona göre ilerlemek gerek.

Standart Bebek Arabası: Bebeğinizi doğumdan ileri yaşlara kadar taşıma kapasitesine sahip, genellikle manevra kabiliyeti için önde küçük tekerlekleri ve farklı yol şartlarında ilerleyebilmek için arkada büyük tekerlekleri vardır. Hacim olarak büyükçedirler.

Seyahat Sistem Bebek Arabası: Standart bebek arabasının özelliklerinin yanı sıra bir de otomobil ana kucağını takabildiğiniz, hatta bazen portbebesi de bulunan bebek arabası sistemleridir.

Baston Bebek Arabası: Kompakt ve kullanımı kolay olan bu temel küçük bebek arabaları, seyahat etmek ve her an arabada bulundurmak için çok idealler.

Koşu için Bebek Arabası: Koşu sever aileler için düşünülmüş üç tekerlekli bebek arabalarıdır ve bu tekerlekler hızlı sürüşe uygundur. Önde bir tekerlek ve arkada iki tekerlek vardır, genelde ek el freni de bulunur.

İkiz Bebek Arabası: İkiz çocukları ya da yakın yaşta çocukları olanların tercih edebileceği bebek arabalarıdır. İki tane yan yana veya alt alta olmak üzere iki şekilde dizaynlarla karşılaşabilirsiniz.

Bebek arabası seçerken kendinize sormanız gerekenler

Yaşadığınız yerde yollar nasıl? Düz ve geniş yollar mı, bol yokuşlu dar yerler mi, girintili çıkıntılı patikalar mı?

Yaşadığınız ev asansörlü mü yoksa merdiven çıkmanız gerekiyor mu?

Bebek arabasını kullanmadığınız zamanlarda nerede tutacaksınız? Yeriniz müsait mi?

Bebek arabasını en çok nerede kullanacaksınız?

Bebek arabasını en çok kim kullanacak?

Toplu taşıma kullanacak mısınız veya arabayla gezilere çıkacak mısınız?

Sık seyahat edecek misiniz ve uçak kullanacak mısınız?

Koşmak hayatınızın önemli bir parçası mı?

Her türlü hava koşulunda dışarı çıkacak mısınız?

İleride bebek arabasını değiştirebilecek bütçeniz var mı?

Bebek arabası alırken nelere dikkat etmeli?

İhtiyaçlarınızın ne olduğunu bulmanıza yardımcı olacak, bebek arabası seçerken dikkat etmeniz gereken noktaları paylaşıyorum.

Büyüklük ve Ağırlık: Bebek arabası çok büyük ve ağır olmamalı. Başta fark etmeyebilirsiniz ama çoğunlukla anneler bebek arabasını yalnızken kullanıyor ve hafiflik ile küçüklük önemli hale geliyor.

Malzeme Kalitesi ve Dayanıklılık: Bebeğinizin cildini tahriş etmeyecek, nefes alan kumaşlardan yapılmış olmalı. Suya dayanıklı ve kolay silinebilir bir kumaş olması da iyi olur. Uzun süre ve neredeyse her gün kullanacağınız bir ürün olduğu için dayanıklı malzemeden yapılması da çok önemli.

Güvenlik ve Konfor: Bebek arabası Avrupa güvenlik şartlarını sağlamalı ve 5 noktalı emniyet kemeri olmalı. Fren sistemleri ve süspansiyonu iyi olmalı. Bebeğin konforunu sağlayacak dolgu malzemelerine sahip olmalı, farklı yatış pozisyonları olmalı. Tente büyüklüğü, bebeği güneşten veya farklı hava koşullarından korumak için yeterli olmalı.

Katlama ve Taşınabilirlik: Tek elle katlanabilir olmalı çünkü her zaman iki ebeveyn olmayacak. Bir ebeveyn bir elinde bebekle puseti katlayıp açabilmeli. Aynı şekilde bir elinde bebek varken diğer eliyle puseti rahat taşıyabilmesi gerekir.

Kullanım Kolaylığı ve Fonksiyonellik: Bebek arabasını tek başınıza rahat yönlendirebiliyor olmalısınız, tekerlekler 360 derece dönebilmeli, ayrıca tek barlı tutma yeri olan pusetler daha rahat oluyor. Hem öne hem arkaya bakan modeller özellikle küçük yaştaki çocuklar için iyi oluyor. Güvende hissetmek için size bakmak isteyebilir ya da etrafı incelemek isteyebilir, ikisine de hazır olmak gerek. Arabanın alt filesi ya da sepeti içine bebeğin ihtiyaçlarını koyabileceğiniz büyüklükte olmalı.

Çocuğun Yaşı ve Kilosu: Bebekler en az 6 aylık olana kadar yatar pozisyonda durmalılar o nedenle sadece temel dik duruş pozisyonuna sahip bir bebek arabasını doğumdan itibaren kullanmanız mümkün olmayacaktır. Bebek arabalarının belli bir kilo limiti vardır ve özellikle ilerleyen zamanlarda yeni bir bebek arabası alacaksanız mutlaka kilo aralığını kontrol etmelisiniz.

Fiyat: Bazı bebek arabalarını sırf markası çok duyulmuş veya bazı fenomen anneler kullanıyor diye bütçesi yüksek olmasına rağmen istiyor olabilirsiniz. Oysa yukarıda saydığım özellikleri taşıyan pek çok bebek arabası var, markalara takılı kalmayın derim. Bütçenize göre, sizin ihtiyaçlarınızı karşılayan bebek arabası en iyi bebek arabasıdır.

Ben şahsen Türkiye’de herkesin kullandığı meşhur markalara takılı kalmadım ve özelliklerinin bana göre olduğunu düşündüğümden Nuna diye bir markanın Ivvi model bebek arabasını almıştım, ne yazık ki Türkiye’de yok. Ana kucağıyla birlikte seyahat sistem bir bebek arabasıydı. Epey büyük tekerlekleri vardı ve kumda bile rahat gidiyordu. Her anlamda çok kullanışlıydı gerçekten, kullandığım süre boyunca çok rahat ettim ama epey büyüktü, o sırada giriş katında oturduğumuz için ve toplu taşımaya hiç çıkmadığım için büyüklüğünü dert etmemiştim. İlk başta çok hareketli seyahatlerimiz de olmadığı için anlamamışım ama ilerleyen zamanlarda seyahatlerde kullanmak için pek uygun olmadığını fark ettim, çok yer kaplıyordu. O yüzden baston puset ile devam ettik sonraki yıllarda. Aşağıda seyahate uygun bebek arabaları kısmında bu konuya daha detaylı değineceğim.

En iyi Bebek Arabası

Hayat kurtaran bebek arabası aksesuarları

Düzenleyici: Bebek arabasının saplarına asabileceğiniz, bebeğin acil ıvır zıvırlarını içine koymak için çanta gibi bir düzenleyici gerçekten büyük kolaylık sağlıyor.

Kanca: Bebek arabası sapına takıp bir şeyler asmanıza yarayan mucizevi alet.

Yağmurluk: Yağmurlu günlerde dışarıda bebeğinizle gezinti yapabilmek için puset yağmurluğu şart.

Sineklik: Özelikle yazın bebeğinizi sineklerden koruyabilmek için sineklik çok işe yarıyor.

Ayak Tulumu: Soğuk kış günlerinde dışarıda bebeğinizle gezmeye devam etmek istiyorsanız bebeği sıcacık tutan ayak tulumlarından almak gerekiyor.

Anne Eldiveni: Bu da yine soğuk kış günlerinde anneye gereken bir ürün. Direkt pusete takılı oluyor ve elinizi kulanmanız gerektiğinde kolayca çıkarabiliyorsunuz. Normal eldivenden daha kullanışlı oluyor bebek arabası kullanırken.

Bardak Tutucu: Bazı bebek arabalarında kendinden bardak tutucu olabiliyor ama eğer yoksa ve kahve, çay tutkunuysanız ek aksesuar olarak alabilirsiniz.

Ebeveynlerin Okuması Gereken Rehber Kitap Önerileri

Seyahat için en uygun bebek arabaları

Seyahat için uygun bebek arabasını seçerken en önemli kriterler hafiflik, kolay katlanabilir olması ve katlandığı zaman fazla yer kaplamaması. Yukarıda bahsettiğim üzere normal bebek arabaları için de bu şartları aramalıyız ama konu seyahat olunca bu kriterler daha önemli bir hal alıyor. Ben seyahatlerde Maclaren Quest kullandım ve dünyanın dört bir yanını gezdim bu arabayla, Kiev’in Arnavut kaldırımlı yokuşlarında da gezdim, Petra’nın koca taşlı yollarında da, ve daha pek çok yerde. Bu alet bana mısın demedi, tek bir yeri bozulmadı ve eskimedi. Üç farklı yatış pozisyonu olması ve ayaklarını uzatma imkanı olması da oğlumun konforlu seyahat etmesini sağladı. En hafif baston puset değildi belki ama şikayet edecek bir ağırlığı da yoktu. Ayrıca çok kolay katlanıyor ve açılıyordu, kısacası ben tepe tepe kullandım ve her seferinde iyi ki bu arabayı almışım dedim. Zaten Maclaren için baston pusedin mucidi diyorlar, kalitesi tartışılmaz. Benim zamanımda yeni çıkan daha küçük katlanan arabalar da vardı, ben ilk başta onlara pek güvenemediğim için tercih etmemiştim ama şimdi epey yayıldılar ve gördüğüm kadarıyla insanlar memnun. GB Pocket, katlandığında gerçekten bir çanta boyutuna geliyor ve özellikle uçakta ya da toplu taşımada yanınıza alma konusunda büyük kolaylık sağlıyor. Benim kullandığım zorlu yol koşullarında nasıldır bilemem ama günlük kullanım için ideal gibi.

Yukarıda bahsettiğim şartlara uyan, tavsiye edebileceğim bebek arabaları ve hayat kurtaran bebek arabası aksesuarlarını şuradan inceleyebilirsiniz. Her bütçeye uygun güzel ürünler seçtim.

Biz oğlum için iki tane bebek arabası kullandık. Yukarıda söylediğim üzere birincisi seyahat sistem büyük bir bebek arabasıydı, ikincisi de baston pusetti. Direkt baston puset almak, bebek için pek iyi bir seçim değil bana göre ve ömür boyu ilk arabayla da gitmiyor yani bir noktada hafifçik bir şey istiyor insan, o nedenle her ebeveyn ikinci bebek arabasını tadacak galiba. 🙂 Bebek arabası seçimi ile ilgili her konuya değinmeye çalıştım, umarım faydalı olmuştur. Aklınıza takılan başka bir konu ya da eklemek istediğiniz bir şey varsa yorumlara yazabilirsiniz.

Daha iyi içerikler üretebilmemiz için soru, eleştiri ve beğenilerinizi yorum olarak bekliyoruz. Yazar olmak isterseniz sitedeki iletişim menüsünden formu doldurarak başvuru yapabilirsiniz.

Ebeveynler için faydalı bilgiler, etkinlikler, seyahat ipuçları ve gezi rehberleri paylaşmaya devam edeceğiz. Tüm bunlardan haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

Instagram: cokgezencocuklar

Facebook: cokgezencocuklar

Pinterest:hohhoyyt

Bebek Arabası Seçimi: En iyi Bebek Arabası Hangisi?” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s