Doğum yaklaşırken hamilelerin en çok telaş ettiği konulardan biri doğum çantası hazırlama olsa gerek. Bu kısım bence en keyifli kısımlardan biri, stres yapmanıza hiç gerek yok. Ama doğum çantasında neler olmalı diye karar verirken heyecandan düşünemedikleriniz olabilir. O nedenle ben de bu tatlı telaş içindeki anne adaylarına bir hastane doğum çantası hazırlama listesi oluşturup biraz olsun yardımcı olayım istedim. Bu yazıda şu soruların cevaplarını bulabileceksiniz: Hastane doğum çantası ne zaman hazırlanmalı? Hastane doğum çantası nasıl hazırlanır? Hastane doğum çantasında olması gerekenler nelerdir? 😉
Yenidoğan Bebek Alışverişi ve İhtiyaç Listesi

Hastane Doğum Çantası Hazırlama
Şimdi size doğum için hastane çantası hazırlarken ihtiyacınız olacak tüyolar vermeye çalışacağım.
Hastane doğum çantası ne zaman hazırlanmalı?
Tabi ki doğum çantanızı istediğiniz zaman hazırlayabilirsiniz ama çok erken hazırlamak aldığınız eşyaların uzun süre kapalı çanta içinde kalıp havasız kalmasına neden olacaktır. Eğer riskli bir hamileliğiniz yoksa veya ikiz bebek beklemiyorsanız, yani erken doğum şüphesi yoksa en ideal zaman 32. hafta ile 36. hafta arası. Bu tarihlerden sonra bebeğin gelme olasılığı artıyor ve hastane çantası için vaktiniz olmayabilir.
Hastane doğum çantası nasıl hazırlanır?
Öncelikle doğum yapacağınız hastane ile konuşup doğum sırasında size neler sağladıklarını öğrenmekte fayda var. Size zaten verilecek olan eşyaları boşu boşuna taşımanıza gerek yok diye düşünüyorum, bazı hastaneler özellikle bebekler için her eşyayı sağlıyorlar, benim doğum yaptığım hastane öyleydi mesela. Tabi bazı şeylerin illa kendinize ait olmasını istiyorsanız o zaman onları da belirlersiniz. Sadece bebeğin değil annenin, hatta refakatçinin de ihtiyaçları olduğunu unutmamalı ve zamana yayarak bir doğum çantası kontrol listesi oluşturmalısınız. Böylece doğum çantası hazırlama günü geldiğinde, eşyaları çantanıza koydukça üstünü çizerek eksik bir şey kalmadığına emin olursunuz. Ben her zamanki gibi bir excel hazırlamıştım ve aklıma bir şey geldikçe ya da duydukça listeye ekleme yapıyordum. Aksi bir durum olmadığı sürece, normal doğum için 1 gece, sezaryen için 2 gece hastanede yatış süresi oluyor, bu süreyi hastane doğum çantası hazırlarken koyacaklarınızın adedini belirlerken, her ihtimale karşı 2 gece kalacakmış gibi düşünmeniz uygun olacaktır. Kolaylık olması için doğum çantasının içindeki eşyaları valiz düzenleyicilerle ayırmanızı tavsiye ederim. Bebek eşyalarında etiket varsa, hassas ciltlerini rahatsız etmemesi için kesmenizde fayda var, tabi ki yıkanmış da olmalılar. Bebeğinizin doğum tarihinin denk geldiği mevsimse göre kıyafet tarzı eşyaların inceliğine kalınlığına dikkat etmek gerekir.

Hastane doğum çantasında olması gerekenler nelerdir?
Anne, bebek ve refakatçi için ayrı listeler paylaşmak istiyorum. Eşyalar için adet belirtmedim, ona siz kendiniz karar verirsiniz. Bu listeleri direkt print ederek kullanabilirsiniz.
Bebek için doğum çantasında olması gerekenler
Hastane çıkış kıyafeti (Body, tulum, şapka, eldiven, çorap)
Battaniye
Bebek Bezi, alt değiştirme örtüsü
Pişik kremi
Pamuk veya ıslak mendil
Emzik
Havlu
Bu arada, çantada yer almayacak olsa da oto koltuğunuzun arabaya takılı olması gerektiğini hatırlatmak isterim.
Bebek ve Çocuk için Oto Koltuğu Seçim Rehberi
Anne için doğum çantasında olması gerekenler
Emzirmeye uygun önden düğmeli gecelik
Hastane içinde yürüyüş yaparken giymek için bir sabahlık
Gelen misafirlerin yanında emzirmeye çekinirseniz diye emzirme örtüsü
Havlu
Hastane çıkışı için kıyafet
İç çamaşırı: Hamile külodu ve emzirme sütyeni
Çorap
Terlik
Göğüs pedleri
Meme ucu kremi
Hamileler için hasta alt bezi
Süt sağma pompası
Telefon ve şarj cihazı
Diş fırçası ve diş macunu
Kozmetik malzemeler: Bakım veya makyaj için kullanacaklarınız
Refakatçi için doğum çantasında olması gerekenler
Yedek kıyafet
Pijama
Terlik
İç Çamaşırı
Çorap
Diş fırçası ve diş macunu
Telefon ve şarj cihazı
Atıştırmalık yiyecekler
Telefon, kamera ve şarj cihazları
Kirli torbası (bu üçünüz için de kullanılabilir)
Benim kendi doğumum için hazırlıklarım ve doğum çantası kontrol listem bu şekildeydi, özel ihtiyaçlarınız varsa tabi onlar da eklenmeli. Sizin de hastane doğum çantası hazırlama ile ilgili aklınıza gelen öneriler varsa lütfen yorum olarak yazın, herkes faydalansın. İlginizi çekebilecek diğer yazılarımı da okumanızı öneririm.
Hamileyken Okunması Gereken Kitap Önerileri
Seyahat Temalı Hastane Doğum Odası Süsleme Fikirleri
Babymoon nedir? Hamilelikte Seyahat İpuçları
Daha iyi içerikler üretebilmemiz için soru, eleştiri ve beğenilerinizi yorum olarak bekliyoruz. Yazar olmak isterseniz sitedeki iletişim menüsünden formu doldurarak başvuru yapabilirsiniz.
Ebeveynler için faydalı bilgiler, etkinlikler, seyahat ipuçları ve gezi rehberleri paylaşmaya devam edeceğiz. Tüm bunlardan haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.
Instagram: cokgezencocuklar
Facebook: cokgezencocuklar
Pinterest:hohhoyyt
“Hastane Doğum Çantası Hazırlama Rehberi” üzerine 8 yorum