Çocukla Prag Gezi Rehberi

Prag, her yaştan gezgin için keşfedilmeyi bekleyen, tarihi ve büyüleyici bir şehir. Bu rehber, Prag’ı çocuklarınızla birlikte en iyi şekilde nasıl gezebileceğiniz konusunda size yol gösterici olacak. Çocuklu ailelerin Prag seyahatlerinde, konaklama, ulaşım, yeme-içme, gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteler hakkında bilgi bulabilecekleri bir detaylı kaynak hazırlamaya çalıştım. Çocukla Prag Gezi Rehberi sizlerle, iyi okumalar.

Çocukla Prag

Çocukla Prag Gezi Rehberi

Çocuklarla seyahat etmek söz konusu olduğunda, konaklama seçimleri büyük önem taşır. Prag’da, çocuklarla konaklamak için güvenli, ulaşıma yakın ve gezilecek yerlere kolay erişim sunan en iyi mahalleleri, ve bu mahallelerde yer alan her bütçeye uygun otel önerilerimi yazıyorum.

Old Town (Staré Město): Prag’ın tarihi ve kültürel merkezi olan Old Town, çocuklu aileler için çok bir konaklama seçeneği. Astronomik Saat Kulesi, Eski Şehir Meydanı ve Karluv Most gibi ikonik yerlere yürüme mesafesinde yer alıyor.

Malá Strana (Küçük Mahalle): Tarihi dokusuyla ünlü Malá Strana, Charles Köprüsü’ne ve Prag Kalesi’ne yürüme mesafesinde yer alıyor. Burası Old Town’a göre, nehrin karşı yakasında kalıyor.

Vinohrady: Yeşil alanları ve huzurluortamı ile öne çıkan bu mahalle, aileler için sakin bir konaklama seçeneği.

Nové Město (Yeni Şehir): Alışveriş merkezleri ve restoran seçenekleri bol, diğer yerlere ulaşım kolay.

Çocukla Prag’da Otel Önerileri

Biz Old Town civarında, Residence St. Havel Prague‘da kaldık. Apart oteldi ve çocuklarla çok rahat ettik. Buranın dışında, uzun araştırmalarım sonunda favorilerime aldığım tüm yerleri paylaşmak isterim.

Prag Lüks Otel Önerileri: Four Seasons Hotel Prague, Aria Hotel Prague, Grandium Hotel Prague, Le Palais Art Hotel Prague

Prag Orta Bütçe Otel Önerileri: Hotel Rott, Hotel William, Anna Hotel

Prag Bütçe Dostu Otel Önerileri: Residence Bene, B&B Hotel Prague-City, Czech Inn

Prag Apart Otel Önerileri: Residence Karolina, Emporio Prague Apartments, Royal Prague City Apartments, Mooo Downtown, Prague Siesta Apartments

Prag’da tüm uygun konaklama seçenekleri için buraya tıklayın.

Çocukla Prag

Çocukla Prag’da yapılabilecek aktiviteler

Prag Kalesi: Dünyanın en büyük antik kalesi olan Prag Kalesi, çocuklar için büyük bir oyun alanı gibi diyebilirim. Nöbet değişim törenini kaçırmayın. Bir de kale kompleksi içinde yer alan oyuncak müzeside tarihi oyuncaklardan oluşan bir koleksiyon sergileniyor. Yetişkinler için nostaljik, çocuklar için de eğlenceli.

Petrin Tepesi: Fünikülerle Petrin Tepesi’ne çıkın ve şehrin panoramik manzarasını izleyin. Tepede bir ayna labirenti, Petinn Gözetleme Kulesi ve çocukların koşup oynayabileği büyük bir yeşil alan var.

Tekne Turu: Vltava Nehri üzerinde tekne turu ile Prag’ı farklı bir açıdan görün. Şehrin en ünlü simge yapılarının eşsiz manzaraların izlerken bir yandan rahatlıyorsunuz bir yandan rehberin anlattıklarıyla bilgileniyorsunuz.

Ulusal Müze (Národní muzeum): Çek Cumhuriyeti’ndeki en büyük müzesi. Doğal tarihten sanat ve müziğe kadar geniş bir yelpazede sergilere ev sahipliği yapıyor. Ülkenin tarihi, kültürü ve doğal dünyası hakkında fikir veren müze, aileler için mutlaka gezilmesi egreken yerlerden biri diye düşünüyorum.

Kuğuları besleyin: Maněšův Köprüsü’nün etrafındaki bölge, nehir kıyısında toplanan kuğularıyla ünlü. Çocuklar genellikle kuğuları izlemekten keyif alıyor ve burası instagram fotoğrafları çekmek için popüler bir yer. 😉

iQLANDIA: Prag’ın 1 saat kadar dışında bir bilim merkezi burası. Hem yetişkinler hem de çocuklar için öğretici ve eğlenceli, Çek Cumhuriyeti’nde uzun vaktiniz varsa burayı tavsiye ederim.

Çocukla Prag

Çocukla Prag’da gezilecek yerler

Klementinum Kütüphanesi: Tarihi bir bina kompleksinin parçası olan Klementinum Kütüphanesi, çarpıcı Barok mimarisi ve freskli tavanlara sahip kütüphane salonu ile çok büyükeyici bir yer.

Karluv most: Charles Köprüsü Prag’ın en ünlü simge yapılarından birisi diyebilirim. Sağlı sollu aziz heykelleri, sanatçılar, müzisyenler ve satıcılarla dolu olan köprü, çocukların keyif aldığı bir yer.

Astronomik Saat: Eski Şehir Meydanı’nda, Eski Belediye Binası’na bağlı Prag Astronomik Saati, Ortaçağ’dan kalma bir mühendislik harikası. Her saat başı, “Havarilerin Yürüyüşü” adı verilen minik heykelciklerin performansı oluyor. Bu, hem yetişkinleri hem de çocukları eğlendiren bir seyir, epey kalabalık toplanıyor.

LEGO Müzesi: Charles Köprüsü’nün LEGO kopyası da dahil olmak üzere 3.000’den fazla modelle, hem çocuk hem de yetişkin LEGO hayranları için keyifli bir yer.

The Gallery of Steel Figures: Dünya genelinden hurda metal ve otomobil parçalarından yapılmış, popüler kültür ikonları, ünlü kişilikler, hayvan figürleri ve fantastik yaratıklar gibi çeşitli temalarda yüzlerce heykel sergileniyor. Çocukların ilgisini çeken bir müze.

Prag Hayvanat Bahçesi: Dünyanın en iyi hayvanat bahçeleri arasında yer alan Prag Hayvanat Bahçesi, nesli tükenmekte olan birçok tür de dahil olmak üzere 5.000’den fazla hayvana ev sahipliği yapıyor. Hayvanat bahçesinin düzeni bebek arabası dostu, yani küçük çocuklu aileler için uygun.

Çocukla Prag

Çocukla Prag’da Yeme İçme

Çek geleneksel yemekleri her çocuğun ilgisini çekmeyebilir ama Trdelnik isimli tatlıyı hepsi sever. Metal bir çubuğa sarılan hamur toz şeker ve tarçınla ateş üzerinde kızarıyor. İçine krema, dondurma vs. bir şeyler koyuyorlar, çok tatlı bir şey. Birkaç tane de aile dostu restoran önereyim.

Vytopna Railway Restaurant: Burası kesin görmeniz gereken bir yer bence. Restoranın tamamı minyatür bir ray sistemi ile çevrili ve siparişleri bu raylar üzerinde ilerleyen küçük trenler getiriyor. Yemeğiniz bitince de alıyorlar. Çocuklar için gerçekten çok eğlenceli ama biz yetişkinler olarak da çok sevdik. 🙂 Hamburger ve steak ağırlıklı bir menüleri var, yemekler gayet leziz.

Cafe Savoy: Prag’ın tarihi ve en meşhur cafesi. 1893’ta açılmış mekanın içi çok hoş gerçekten, çocuklara özel bir şey yok ama ailece rahatlıkla gidebilirsiniz. Kahvaltı veya kahve – tatlı molası için tavsiye ederim.

Pizza Nuova: Burası bir İtalyan restoranı. Pizza ve makarnaları gayet güzel ve ufak bir çocuk oyun alanı var.

Mlynec Restaurant: Bir tane de geleneksel Çek mutfağı için yer önereyim. Buranın manzarası ve yemekleri güzel, şık bir restoran. Çocuklara özel bir şey yok ama ailece yemek yiyebilirsiniz.

Çocukla Prag’da Ulaşım

Prag oldukça kompakt ve çoğunlukla düz bir şehir, merkezdeki turistik yerleri yürüyerek rahatlıkla keşfedebilirsiniz. Başlıca turistik yerlerin çoğu birbirine yürüme mesafesinde. Şehrin tarihi ve turistik yerleri genelde arnavut kaldırımı yani bebek arabası kullanacaksanız buna uygun olması iyi olur. Prag’ın toplu taşıma sistemi gayet güzel. Tramvaylar ve otobüsler kısa mesafeler için ideal, metro ise daha uzun mesafeleri hızlı gitmek için tercih edilebilir. Çoğu tramvay ve otobüste bebek arabaları için yer var ve birçok metro istasyonunda asansörler var. 6 yaşından küçük çocuklar için toplu taşıma ücretsiz.

Çocukla Prag Gezi Rehberi yazım umarım faydalı olur ve güzel bir Prag tatili geçirirsiniz. Sizin eklemek ya da sormak istediğiniz başka bir şey varsa lütfen yorumlara yazın, herkes faydalansın.

Daha iyi içerikler üretebilmem için soru, eleştiri ve beğenilerinizi yorum olarak bekliyorum. 

Ebeveynler için faydalı bilgiler, etkinlikler, seyahat ipuçları ve gezi rehberleri paylaşmaya devam edeceğim. Tüm bunlardan haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

Instagram: cokgezencocuklar

Facebook: cokgezencocuklar

Çocukla Prag Gezi Rehberi” üzerine 2 yorum

Yorum bırakın